NOB DUIK OPLEIDINGEN

1* Opleiding.

De 1* duiker, de Open Water diver.

De 1* duiker wordt in de Engelse benaming aangeduid als Open Water Diver. Dit is een internationaal bekende benaming, waarvan de bevoegdheden aansluiten bij wat de NOB 1* duiker in zijn opleiding heeft geleerd.

De beginnersopleiding van de NOB is een praktijkgerichte, flexibele opleiding. De leergang komt het best tot zijn recht als elke theorieles direct wordt opgevolgd door een praktijkles.

De 1* duiker wordt opgeleid om zelfstandig met minimaal een gelijk gebrevetteerde duiken te kunnen maken tot een diepte van 20 meter onder gelijke of lichtere omstandigheden dan waarin hij/zij is opgeleid, mits hij te allen tijde binnen de nultijden blijft.

Om aan de 1* duikopleiding te beginnen moet je minimaal 14 jaar zijn. Ook is een medische keuring verplicht. Deze keuring kan bij onze keuringsarts plaats vinden. Nadere info zie medische keuringen.

Opleiding:
1* Opleidingskosten  € 85,00

Boeken:
– 1* Cursusboek incl. brevetregistratiekaart € 57,49
– Duiklogboek luxe of standaard uitvoering v.a. € 15.00

Hiernaast betaal je maandelijks contributie aan de vereniging en jaarlijks contributie aan de NOB (Nederlandse Onderwatersport Bond)

De 1* duiker kan zich verder in de duiksport verdiepen door het volgen van de 2* duikopleiding óf door het volgen van specialisaties:

  • Droogpakduiken

  • Nitrox basis

  • Onderwaterbiologie

  • Onderwaterfotografie

  • Redden

  • Volgelaatsmasker -introductie

Kijk op de website van de NOB voor meer informatie over de 1* specialisaties.

Als lid van de NOB ben je met een duikverzekering automatisch verzekerd tegen aansprakelijkheid en ongevallen (incl. decompressie behandelingen).

Ik kon direct beginnen met mijn duikopleiding, zodat ik mijn duikbrevet al voor mijn vakantie had gehaald. Leuke duikclub met vriendelijke mensen, aanrader!

Cindy

1-ster duiker

Fijne duikvereniging waar je zelf je eigen snelheid bepaald en elke training leer je weer wat nieuws.

Robert

1-ster in opleiding

Ben jij al opgeleid bij een andere duikopleider?

Je kunt met PADI, SSI, etc. bij ons instromen en doorgaan waar je gebleven was. Je kunt je gewoon bij onze club aansluiten en meedoen met de clubactiviteiten. Daarnaast kun je met jouw brevet instromen op het gelijkwaardige NOB niveau en je duikbrevet uitbreiden met de extra opleidingen die wij via de NOB aanbieden.

Wil jij enkel mededuikers leren kennen of wil je ook verder leren? Het kan allemaal binnen OSCD.

We nodigen je uit om een keertje mee te trainen.

Je bent altijd welkom op de woensdag en vrijdag avond in ons clubhuis.
1e etage in de Sportboulevard Dordrecht.