We nodigen je uit om een keertje mee te trainen.
Doe gewoon vrijblijvend een keertje mee, mail ons op info@oscd.nl en vraag naar de mogelijkheden.
NOB DUIK OPLEIDINGEN
De 2* duiker wordt in de Engelse benaming aangeduid als Advanced Open Water Diver. Dit is een internationaal bekende benaming, waarvan de bevoegdheden aansluiten bij wat de NOB 2* duiker in zijn opleiding heeft geleerd.
De beginnersopleiding van de NOB is een praktijkgerichte, flexibele opleiding. De leergang komt het best tot zijn recht als elke theorieles direct wordt opgevolgd door een praktijkles.
De 1* duiker wordt opgeleid om zelfstandig met minimaal een gelijk gebrevetteerde duiken te kunnen maken tot een diepte van 20 meter onder gelijke of lichtere omstandigheden dan waarin hij/zij is opgeleid, mits hij te allen tijde binnen de nultijden blijft.
Om aan de 1* duikopleiding te beginnen moet je minimaal 14 jaar zijn. Ook is een medische keuring verplicht. Deze keuring kan bij onze keuringsarts plaats vinden. Nadere info zie medische keuringen.
De opleiding voor het 2-ster brevet bestaat uit de volgende onderdelen:
Theorie
– Nachtduiken
– Getijdenwater
– Als je buddy hulp nodig heeft
– Diep duiken
– Het leven onderwater
Zwembadlessen
– Duiker in Paniek en Sleepgrepen
– Reddingsopstijging en duiker naar de kant brengen
Buitenwaterlessen
1. Nachtduiken
Check de Stek – Duikplanning – Plaatsing Lichtbakens – Te water gaan – Afdaling – Uittrimmen – Oriëntatie – Opstijging – Water verlaten
2. Nachtduiken Vervolg les 1
Berekening luchtverbruik
3. Getijdenwater
Check de stek – Duikplanning m.b.v. getijdentabel – Bepaling kentering – Bepaling richting stroming
4. Getijdenwater
Vervolg les 3 (na minimaal 3 getijdenwaterduiken)
Cursist leidt de duik
5. Redden
Reddingsopstijging vanaf 10 meter – Methode 1: Rechterkant van slachtoffer – Methode 2. Linkerkant van slachtoffer – Methode 3: met HUB of droogpak – Uitrusting ontdoen van de duiker – Verticaal uit het water tillen – Horizontaal uit het water tillen – Alarmering stimuleren
6. Redden
Begeleide opstijging vanaf 15 meter – “herhaling oefening naar behoefte”
7. Diep duiken (>20 meter)
Check de stek – Berekening luchtverbruik – Bubble-check – Oriëntatie – Uittrimmen – Veiligheidsstop – Gebruik decompressieboei
8 . Diep Duiken
Vervolg les 7
9. Onderwaterleven
Check de stek – Buddycheck – Inventarisatie lokaal onderwaterleven – Berekening Luchtverbruik
10. Onderwaterleven
Vervolg les 9
11. Navigatie/Oriëntatie
Check de stek – Buddycheck – Berekening luchtverbruik – Kompaskoers op de kant (rechte lijn, vierkant, driehoek) – Kompaskoers oppervlakte (rechte lijn) – Kompaskoers onder water (rechte lijn, vierkant, driehoek)
12. Navigatie/Oriëntatie
Check de stek – Buddycheck – Berekening luchtverbruik – Natuurlijke onderwater oriëntatie
Opleiding:
2* Opleidingskosten € 60,00
Boeken:
2* Cursusboek incl. brevetregistratiekaart € 55,00
Hiernaast betaal je maandelijks contributie aan de vereniging en jaarlijks contributie aan de NOB (Nederlandse Onderwatersport Bond).
De 2* duiker kan zich verder in de duiksport verdiepen door het volgen van de 3* duikopleiding óf door het volgen van specialisaties:
Onderwaterfotografie gevorderd
IJsduiken
Wrakduiken
Onderwaterbiologie wereldwijd
Volgelaatsmasker
Zoeken en Bergen
Kijk op de website van de NOB voor meer informatie over de 2* specialisaties.
Als lid van de NOB ben je met een duikverzekering automatisch verzekerd tegen aansprakelijkheid en ongevallen (incl. decompressie behandelingen).
Ik breng graag mijn passie voor duiken over op iedereen die het leren wil! Hup, bril op, vinnen aan en kom maar met mij mee.
Instructeur
Ik dook alleen met vakanties, maar ontdekte dat het duiken in Nederland ook super gaaf is! Nu duik ik vrijwel wekelijks met leden van de club.
2-ster duiker
Je kunt met PADI, SSI, etc. bij ons instromen en doorgaan waar je gebleven was. Je kunt je gewoon bij onze club aansluiten en meedoen met de clubactiviteiten. Daarnaast kun je met jouw brevet instromen op het gelijkwaardige NOB niveau en je duikbrevet uitbreiden met de extra opleidingen die wij via de NOB aanbieden.
Wil jij enkel mededuikers leren kennen of wil je ook verder leren? Het kan allemaal binnen OSCD.
Doe gewoon vrijblijvend een keertje mee, mail ons op info@oscd.nl en vraag naar de mogelijkheden.