Wie zijn wij

Medische keuring.

Medische keuring van OSCD leden.

Om te leren duiken is het nodig dat je medisch gekeurd wordt. OSCD is lid van de NOB (Nederlandse Onderwatersport Bond) en volgt haar adviezen. 

Vorig jaar gaven de verenigingen groen licht voor het voorstel van de Medische Commissie om de medische herkeuring te vervangen door een online zelftest. De NOB stelt deze zelftest voor alle Nederlandse duikers beschikbaar.

Een zelftest is geen vervanging van medisch advies van een duikerarts. Maar het helpt je als onderwatersporter, die perslucht gebruikt, wel om te bepalen of advies van een duikerarts nodig is. Mocht er verandering optreden in je medische gegevens dan is het tevens raadzaam een duikerarts te benaderen.

Deze zelftest is volledig anoniem en enkel bedoeld om advies te geven over een eventuele herkeuring. Je bent als duiker zelf verantwoordelijk voor je medische geschiktheid om te duiken. Het betekent niet dat je keuring ook in het buitenland geldig is. In andere landen kunnen andere regels gehanteerd worden.

Wanneer is een medische keuring door een duikerarts verplicht?

  • Ben je nog nooit medisch gekeurd en start je met duiken? Dan blijft de eerste keuring, de aanvangskeuring, verplicht.
  • Ben jij NOB duikinstructeur? Ook dan blijft voor jou de medische jaarlijkse (vanaf 50 jaar of ouder) of driejaarlijkse (onder de 50) keuring verplicht.

Medische keuring ook mogelijk in ons clubhuis.

Onze club heeft een duikerarts die voor (aspirant)leden keuringen verricht in ons clubhuis. Wil je hier gebruik van maken stuur dan een email naar duikkeuringoscd@gmail.com met je naam, telefoonnr, email adres en geboortedatum.

Voor Scubadoe geeft onze club je een vragenlijst om in te vullen.
Voor Onderwaterhockeyers is geen medische keuring verplicht.

We nodigen je uit om een keertje mee te trainen.

Je bent altijd welkom op de woensdag en vrijdag avond in ons clubhuis.
1e etage in de Sportboulevard Dordrecht.