Onderwaterhockey

Hoe speel je het.

Onderwaterhockey (OWH) wordt gespeeld op de bodem van een zwembad door plat over de bodem te zwemmen en daarbij de puck, met behulp van je stick, voor je uit te schuiven, te schieten of over te spelen naar een van je teamgenoten.

Alles met maar één doel: scoren.

Dit alles met een doel; scoren, en dan wel in de doelbak van je tegenstander. Een doelpunt is een punt en wie de meeste punten heeft wint. Een team bestaat uit 10 spelers waarvan er 6 tegelijk in het veld liggen. Er mag onbeperkt gewisseld worden.

Nou klinkt dit vrij simpel, maar er komt toch heel wat bij kijken. Om te beginnen doe je de sport snorkelend. Dit betekent dat je basisuitrusting vinnen, bril en snorkel omvat. Verder draag je een (waterpolo-)cap die je oren beschermd en een handschoen die je speelhand voor de bassin tegeltjes en tegen tikken van een stick moet behoeden. Tenslotte heb je nog een puck (1 kilo lood, ommanteld met kunsthars) nodig en een zwarte en een witte houten stick. Deze zijn zeer persoonsgebonden en meestal op maat gemaakt.

Omdat je onderwaterhockey snorkelend en dus op eigen lucht op de bodem van het zwembad wordt gespeeld, kost je dit relatief veel inspanning en heb je dus hiervoor een ijzeren conditie nodig. Net als bij andere sporten is het zaak de tegenstander te verslaan door harder te zwemmen, een betere techniek je eigen te maken en feller te zijn dan de tegenstander. Daarnaast komt het er echt op aan wie de langste adem heeft.

Wat onderwaterhockey verder nog zo bijzonder maakt, is het feit dat het een driedimensionale sport is. Dat betekent dat je tegenstander, maar dus ook je medespelers, overal om je heen kunnen zijn, links, rechts, voor je, achter je maar bovendien boven of onder je, afhankelijk van waar je jezelf in het water bevindt. Door deze extra dimensie vergt deze sport extra veel inzicht van de speler.

We nodigen je uit om een keertje mee te trainen.

Je bent altijd welkom op de woensdag en vrijdag avond in ons clubhuis.
1e etage in de Sportboulevard Dordrecht.