Stoere zwemsport

Onderwaterhockey.

Geweldig! Onderwater hockey wat een gave sport.

Na het signaal van de hoofdscheidsrechter op de kant verandert het kalme water plotseling in een kolkende spetterende massa water.

Maar dan duiken de zwemmers onder en is het enige wat je aan de oppervlakte nog ziet de door het water scherende snorkels en vinnen van de duikende spelers. Aan beide kanten staan de wisselspelers geconcentreerd in het water te turen om het spel te volgen.

Dan spring ik in het water en van de wedstrijd die een beetje saai en rumoerig van boven af is, ontvouwt mij nu een prachtig schouwspel van bewegende lichamen.

De puckbezitter zwemt in volle sprint naar voren maar verandert plots van richting en legt, met een lange pass, de puck breed naar zijn medespeler. Direct nadat deze hem heeft aangenomen wordt hij aangevallen door een tegenstander, maar met een schijnbeweging weet hij deze bedreiging af te schudden. Met enkele krachtige slagen van zijn lange vinnen ligt hij binnen schootsafstand van de spits en lanceert hij de puck met een ver schot richting het open doel.

Slechts enkele meters van het doel verwijderd duikt er opeens een verdediger op die waarschijnlijk net aan het wisselen was, wat een pech. Er ontstaat een heftig gevecht om de puck, maar de spits weet toch de puck terug te leggen op de opstotende voorhoede. Een breedtepass zorgt voor een zee van ruimte, waardoor de terug gekomen tegenspelers helemaal op het verkeerde been gezet worden. Ze zetten nog aan voor een sprint maar de spieren van de rechtsvoor spannen zich, een schot…..GOAL!!!!!

“Geweldig! Wat een gave sport”

Onderwater hockey bij OSCD is erg leuk! Ik zit sinds 2014 in het OWH team en we hebben al diverse wedstrijden gewonnen.

Sebastiaan

OWH lid

We nodigen je uit om een keertje mee te trainen.

Je bent altijd welkom op de woensdag en vrijdag avond in ons clubhuis.
1e etage in de Sportboulevard Dordrecht.